Avui SECC al Saló del còmic amb algunes novetats!!!

#maletesviatgeres, #maletadellibres, #tertuliesespaisdelectura,  #salodelcomic, #novetats #recomanacions


Avui, en el context del Saló del còmic, han tingut lloc les VIII Jornades Pedagògiques: el còmic com eina pedagògica, i amb les diferents intervencions  s'ha deixat clar que el còmic és una eina pedagògica, no només per l'activació lectora, sino des de qualsevol àmbit escolar. 

   És una eina que és pot usar des del l'ensenyament reglat o des de l'ensenyament fora de l'escola, en l'entorn d'activitats a biblioteques, espais per joves i centres cívics. 

És una eina que lliga les eines multimèdia, els jocs i del cinema actuals, i les xarxes socials, i que comportant un apropament a  sectors joves, tant a la primaria, com la ESO o el Batxillerat. 

Així i tot, el còmic no és només una eina per apropar-se a la gent jove, si no que cada cop més els espais de lectura i les tertúlies donen clares mostres de com els adults s'apropen a les novel·les gràfiques on poden trobar amb un format modern, multimèdia i artístic, arguments crítics, realistes, compromesos, d'humor, d'amor, i que poden abastar qualsevol gènere literari.

És per aquest motiu que els visitants del Saló del Còmic han deixat de ser aquells frikis que llegeixen coses rares, per passar a ser un saló professional on els primers interessats són el pedagogs, els professors i els professionals de l'activisme cultural.

SECC, que des de la seva creació ha treballat amb el còmic, el cinema, els jocs i les xarxes socials com part de la cultura activa i com eines per la incentivació lectora, ha aprofitat  els salons i fires sobre el món de còmic, des de fa més de tres anys per fer recomanacions entorn al còmic tant per joves com per adults, de còmics, manga, novel·les gràfiques. 

Així la nostra #maletadellibres i les nostres #maletesviatgeres s'omple en un dia com avui de recomanacions: de clàssics i de novetats, de tradició europea, asiàtica o americana, de grans editorials, o de editorials alternatives. 

I aquí teniu algunes de les nostres recomanacions d'avui!
 



























Entrades populars d'aquest blog

Presentació interectiva de Catalunya Mítica

El Plagi. Sílvia Romero