La noia de vermell publicat a Revista Inèdits!!



INÈDITS – Núm 2 – Abril 2014

Inèdits_2Coberta
Edició impresa aquí
Edició ebook-pdf aquí
Editorial nº 2 – INÈDITS
L’abril, a casa nostra, és un mes literari i reivindicatiu per excel·lència. Celebrem el Dia del Llibre tot fent-lo coincidir amb la Diada de Sant Jordi, patró de Catalunya. I enguany INÈDITS. Revista de creació literària també està de festa perquè ha vist la bona acollida del seu primer número i s’ha llençat a la publicació d’aquest que ara esteu llegint.
Aquest segon trimestre de 2014 us oferim tres contes que, de ben segur, us faran reflexionar.
Amb Cròniques de l’Arxiu: La terra de l’aigua sòlida, coneixerem la narració de Sev, aquest personatge sorgit de la imaginativa escriptura de Marc Martorell Escofet, autor del conte. Sev ens relatarà les seves aventures a la recerca d’un continent desconegut en un món ben similar al nostre, i les seves paraules seran recollides per tal d’engrandir, com indica el títol, les cròniques de l’Arxiu. El conte ve il·lustrat per una magnífica composició, obra de Gabriel Lemkow.
El segon inèdit, amb un dibuix de l’artista Dolors Mas que expressa l’ànsia de llibertat dels personatges del conte, és La noia vermella, de l’escriptora Alícia Gili Abad. Submergint-nos en la seva lectura ens endinsarem també en l’estil més clàssic del conte: la faula, aquella narració de fets meravellosos que aporta un ensenyament moral. En aquest cas ens trobem davant una crítica social sobre la desigualtat i l’esclavitud. Potser també sobre la ignorància.
I per acabar us presentem Corrents del riu del temps, de menut, amb una molt encertada il·lustració de Carme Manubens. En aquest conte, tot partint d’una apassionant hipòtesi com pot ser imaginar un món en el qual la degeneració de l’espècie ja ha arribat a límits insospitats, se’ns planteja una història on s’hi barregen les prioritats que imperen en una relació de parella, la primacia de la feina potser de vegades per damunt de la vida personal, i sobretot l’amor pregó d’una mare que lluita per salvar el seu fill.
Com hem esmentat a l’inici: tres històries que de ben segur us faran reflexionar, i de les quals esperem que en gaudiu tant amb la seva lectura com ho hem fet nosaltres en seleccionar-les per a aquest número d’INÈDITS.
Equip editorial

Entrades populars d'aquest blog

Presentació interectiva de Catalunya Mítica

El Plagi. Sílvia Romero