Segon cap de setmana: un 10% Gràcies!!!!

Aquest projecte no seria possible sense tots vosaltres!

Molts cops en el procés de recrear uns personatges dins del teu cap t'apareixen idees, figures, imatges, flaixos que acaben conformant la iconografia mental que tens de la novel·la.
En aquest cas la meva traça més aviat maldestre amb el llapis, ha estat substituïda per  la imaginació desbordant de dues amigues, la Meritxell i la  Isabel que han plasmat sobre el paper totes aquestes imatges. Tota aquestes il·lustracions que sovint no tenen lloc en les novel·les un cop publicades han estat però molt importants per la seva gènesi.  Poc a poc, i per fer la novel·la una mica més interactiva us aniré presentant alguns elements de la iconografia de Siònia de la mà d'aquestes dues il·lustradores aquí al blog. 



Martinets de Meritxell Ozcariz

Una mena d'homenets menuts com llavors que, quan passen, semblen una flama. Fan feines sorprenents, com ara canviar de lloc una muntanya o desviar el curs d'un riu, en un obrir i tancar d'ulls. Tenen un geni terrible i per salvar-se dels martinets es pot fer servir la baba de serp. Diuen que es crien  de les llavors d'uns bolets de la Cerdanya anomenats martinets. Estan vinculats al bosc i portaran tatuatges amb formes i dibuixos dels bolets d'on provenen amb tons marrons, groguencs i vermellosos.



Habitats de Dones d'aigua. Maria Isabel Fernández




Goja, o dona d’aigua:De bon començament, el sol que naixia cada matí, i la lluna, ara creixent, ara minvant, que sortia als vespres es reflectien a les aigües del mar i dels estanys. L'aigua, font de vida té els seus esperits: les dones d'aigua, esperits subtils i lleugers que s'hi banyen i s'escolen La seva força ve de l’aigua que la endureixen com el gel, o la pulveritzen com el gas a voluntat en pocs instants, i la fa servir com arma per lluitar. Vesteixen de colors vius, cabells sempre llargs i molls, i vesteix robes de  seda que amb tons tornassolats. La seva pell és plena de tatuatges en forma d’heures i falgueres, de diferents tons de verd i blau.  Hom les anomena, segons la contrada: goges, aloges, llufes, paitides.
 

Entrades populars d'aquest blog

Presentació interectiva de Catalunya Mítica

El Plagi. Sílvia Romero